Nya underbänkdiskmaskiner från Hobart 25-02-2013

Hobart, som är väldens största tillverkare av kommersiella diskmaskiner, lanserar nu i mars månad sina nya underbänkdiskmaskiner.

Samtliga modeller uppgraderas med ny panel, ny elektronik och ett flertal nya vatten och energibesparande funktioner. Mest iögonfallande är att det nu finns ett tillbehör som gör det möjligt att diska två korgar samtidigt i maskinerna.

Dessutom har maskinerna fått en ny kontrollpanel med en display där maskinens driftsinformation visas i klartext, på svenska. Den mycket uppskattade enknappskontrollen finns givetvis kvar.

En annan nyhet är att maskinerna utrustats med en diskvattensensor, som känner av hur förorenat diskvattnet är och anpassar både vattenförbrukning och diskmedelsdosering efter detta. Med denna funktion kan nu Hobart sänka vattenförbrukningen till ca 2 liter/diskning med perfekta diskresultat.

Maskinerna har även fått en USB- port från vilken man enkelt kan ladda ner driftsdata för sina HACCP rapporter.

Alla funktioner från de tidigare modellerna följer givetvis med till de nya, tex Genius X² diskvattenfilter, automatiska rengörings och avkalkningsprogram, automatisk HACCP övervakning, sensorer som varnar för att disk och torkmedel tagit slut, etc. etc.

Inga prishöjningar är aviserade i samband med att de nya modellerna lanseras.

Uppdaterad 2019-02-11 - Copyright 2010
Hobart Sweden